بُلَندي‌هَراسي يا ترس از ارتفاع يا آکروفوبيا (انگليسي: Acrophobia) يکي از انواع هراس‌هاي ويژه است که شامل ترس از ارتفاعات مي‌شود. اين نوع ترس در صورتي که فرد را دچار وحشت يا اختلال هراس کند مي‌تواند خطرناک باشد. خوشبختانه ترس از ارتفاع درمان‌پذير است و بيشتر افرادي که به دنبال درمان هستند مي‌توانند به‌طور کامل بر ترس‌هاي خود غلبه کنند.ترس از ارتفاع بعد از ترس از عنکبوت رايج‌ترين فوبيا در انگلستان است. طبق تحقيقات، چهارده درصد از مردم انگليس آکروفوبيا دارند و در ن بيشتر از مردان است.



تعريف



  1. فکر کردن به شرايطي که طي آن فرد در بلندي قرار دارد و در صورت نبود کمک احتمال افتادن وي وجود دارد، يا تماشا کردن فردي در چنين شرايطي، افراد مبتلا به ترس از ارتفاع را دچار اضطراب مي‌کند.

  2. همچون در ساير فوبياها يا هراس‌ها، فرد کاملاً متوجه غيرمنطقي و نامعقول بودن ترس خود است، ولي با اين وجود نمي‌تواند بر آن غلبه کند.

  3. در صورتي که فرد در شرايط استرس‌زا (بلندي) قرار بگيرد دچار اضطراب و ترس شديد مي‌شود. ممکن است او براي مقابله با اين حالت از روش‌هاي ضدهراسي استفاده کند، همچون پوشيدن لباسي خاص، به همراه داشتن وسيله‌اي خاص يا حضور داشتن فردي ديگر.

  4. با وجود اين، اين افراد تا ممکن است از مواجهه با چنين شرايطي پرهيز مي‌کنند، به‌طوري‌که ممکن است در زندگي شخصي يا اجتماعي آن‌ها تأثير منفي داشته باشد.


به‌طور کلي، هر کسي ممکن است چنين علايمي را از خود نشان دهد، اما فرد تنها در صورتي بيمار شناخته مي‌شود که اين ترس زندگي روزانه و خانوادگي او را مختل کند.


علائم ترس از ارتفاع


اگر ترس از ارتفاع داريد، ممکن است هرگز علائم سرگيجه را تجربه نکنيد. در عوض هنگامي‌که در ارتفاع هستيد، احساس ترس کنيد و به‌طور غريزي دنبال چيزي بگرديد که به آن بچسبيد، چراکه نمي‌توانيد تعادل خود را حفظ کنيد. واکنش‌هاي رايج اين نوع ترس عبارت‌اند از: سريع پايين آمدن، حالت خزيدن به خود گرفتن، به زانو درآمدن يا خم‌کردن بدن. از لحاظ احساسي و جسمي، واکنش به اکروفوبيا شبيه واکنش به ديگر ترس‌هاست. در اين نوع ترس ممکن است شروع به لرزيدن، تعريق، تپش قلب، گريه يا حتي فريان کنيد. احساس وحشت و فلج‌شدن کنيد و حتي قدرت تفکر را نيز از دست بدهيد. اگر به اکروفوبيا مبتلا هستيد، احتمالاً از موقعيت‌هايي که باعث مي‌شود زماني در ارتفاع باشيد نيز وحشت داريد. براي مثال نگران باشيد که در تعطيلات آينده به اتاق هتلي مي‌رويد که در طبقه? بالا قرار دارد يا از تعمير خانه به دليل ترس از نردبان صرف‌نظر کنيد يا حتي از رفتن به خانه? دوست‌تان به‌خاطر داشتن بالکن يا قرار داشتن پنجره‌اي بالاي پله‌ها امتناع کنيد.


درمان



  1. دارودرماني که معمولاً از هورمون کورتيزول اغلب به صورت قرص براي درمان استفاده مي‌کنند.

  2. رفتاردرماني شناختي يا مواجهه‌درماني (حساسيت‌زدايي) که فرد را به‌تدريج با موقعيت‌هايي که دچار اضطراب مي‌شود روبه‌رو مي‌کنند تا متوجه ترس غيرمنطقيِ خود شود. اين يک درمان بسيار مؤثر براي بلندي‌هراسي است. متخصصان بيمار را در مواجهه با عامل ترس قرار مي‌دهند و تلاش مي‌کنند تا ترس را مرحله به مرحله کاهش دهند. در موارد بلندي‌هراسي، به بيماران تمرين‌هايي مانند بالارفتن از پله داده مي‌شوند. متخصص بايد بداند که فرد چرا و چگونه دچار ترس مي‌شود. در طي جلسات منظم، پزشک بايد به‌تدريج ارتفاع را افزايش و درجه? ترس را کاهش دهد.

  3. غلبه بر هيجانات خود.

  4. بستن چشم‌ها و کشيدن يک نفس عميق.



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مجله نوجوان delbar مرکز جوش لیزر در تهران آموزش و منبع وردپرس uofa مطلب خوب Diaries Kevin هات سي چت|چتروم هات سي|چت هات سي